perjantai 20. maaliskuuta 2009

Amazing week in Budapest <3

No niin, taas on vierähtänyt tovi, ettei ole ehtinyt kirjoittamaan tänne blogiin. Paljon on sattunut ja tapahtunu, ja nyt voisin vähän koota mitä kaikkea Budapestin reissu sisälsi. ;)

Elikkäs keskiviikkona 11.3 lähdin Brysselin Charleroin kentältä ( halpalentoyhtiöiden lentokenttä) Wizairilla kohti Budapestiä. Lennot yhteensä maksoivat noin 40 euroa. Eli ei paha! Mulla oli mukana vain yksi käsimatkatavara, ja piti todella tarkkaan miettiä, mitä vaatteita ottaa mukaan, että ne mahtuu siihen yhteen käsimatkatavaraan. No, kentällä päästyäni ajattelin kokeilla, että menen turvatarkastukseen laukkuni kanssa, että mitä tapahtuu... Ja sit ne rupes valittamaan, että sulla on liian iso laukku, että käy viemässä se ruumaan, ja siitä olis pitänyt maksaa varmaan kymmeniä euroja! Siinä vaiheessa mulla rupes sydän tykyttämään, että ei perskele, mä jätin niin paljon tarpeellistä kamaa kotiin, että nyt en kyllä todellakaan ala maksamaan ruumaan laukkua, kun samalla olisin voinut ottaa paljon enemmän tavaraa mukaan. No sitten fiksuna tyttönä lähdin vessaan "kerrospukeutumaan". :) Termi kerrospukeutuminen sai uuden muodon lentokentällä. Laitoin kaikki paitani päälle (noin 5paitaa), nahkatakin, villakangastakin, kaikki korut, vyön ja huivin!! Ja sitten kävelin kaksinkertaisena takaisin turvatarkastukseen eri henkilön luokse, eikä mitään ongelmaa ollut!! ;) Saattoivat kyllä vähän katsoa,että onpas tytöllä kylmä, kun noin monta kerrosta oli päällä. Nimittäin jouduin kaikki ottamaan pois itse turvatarkastuksessa, siinä tais mennä tovi, kun sain kaiken ylimääräisen pois päältäni! :) Mutta säästyipähän huima summa rahaa!! :) Huvitti lähinnä, kun siinä sitten turvatarkastajien luona pakkasin laukkuni uudestaan ja laitoin kaikki vaatteet takaisin laukkuun. :D Mutta, eivätpä ne mitenkään reagoineet! Anyway, matka Budapestiin meni tosi hyvin, taisin nukkua koko matkan. Budapestissä tapasin Kaisun keskustassa, ja kävimme syömässä pitsat. :) Sitten lähdimme ratikalla Kaisun kämpille, jossa tapasin hänen mahtavat espanjalaiset kämppikset!! Niin mukavia ihmisiä, ja kämppäki oli tosi hieno! Vähän eri luokkaa kun mun pikkuruinen huone täällä Gentissä. Lähdimme vielä illalla katselemaan Budapestin yötä, ja lopulta olimme aamulla 7 aikaan kotona! :D

Torstaina lähdettiin kiertelemään kaupungilla, ja käytiin kuuluisassa kauppahallissa ja ostoskeskuksissa ( ihme kyllä en ostanut muuta kuin aurinkolasit koko reissun aikana:)) . Illalla tehtiin Kaisun kämpillä ruokaa, ja suurtalouskokkina tein ruokaa taas koko suvulle. :D Iso kattila täyteen, kasvis, kana, tomaatti pastaa! Nam! :) No, olipahan ainakin ruokaa muutamaksi päiväksi! Torstai oli leppoisa päivä, lähinnä palautumista matkustuksesta, ja edellisestä yöstä!

Perjantai päivä onkin vielä vähän pimennossa, että mitä tehtiin. En tajua, miten voi näin nopeasti unohtaa! Kuitenkin sen muistan, että käytiin perjantaina Kalastajanlinnalla, tosi makee paikka, mistä näkee koko Budapestin. Kävimme myös sellaisessa maan alla olevassa labyrintissä, jossa meni sellainen labyrintti/sokkelo,missä valaistus oli tosi pimeetä, musiikki kiehtovaa, ja erikoisen näköisiä käytäviä ja veistoksia sisällä. Illalla oltiin tosi väsyneitä, ja jalkoihin koski ihan sikana, oltiin kävelty niin paljon. Tultiin kotiin joskus seiskan aikaan, otettiin tunnin päikkärit ja sit alettiin valmistautumaan ensimmäiseen oikeaan klubi-iltaan! Alunperin oli tarkoitus mennä taksilla, koska ei tiedetty millä julkisilla klubisaarelle pääsis, mut sit onneksi Kaisun kämppiksen poikaystävä kertoi, millä päästään sinne. Eli ei tarvinnut taaskaan maksaa mitään. En maksanut mitään ratikoilla ja busseilla matkustamisesta siellä oloaikanani, siellä ei ole tarkastajia paljoa, ja kerrankin oli samaan aikaan bussissa tarkastaja, mut ne ei tarkasta lippuja, muuta kuin sen näköisiltä joilla ei todennäköisesti ole lippua! :D Eikä meiltä tultu onneksi kysymään. Ja toisaalta sakkokin, olisi ollut vain 12 euroa, kun vertaa Suomessa, missä sakko on jotain 50-60 euroa, jos kulkee ilman lippua julkisilla. Niin, palataas taas asiaan. Eli mentiin tosiaan julkisilla saarelle, ja tavattiin yksi Budapestiläinen mies, joka opiskeli englantia ja italia. Ja hän neuvoi meidät melkein kädestä pitäen, että miten löydetään se klubisaari. Kaisun harmiksi Studio ei ollut auki, se on ilmeisesti Budapestin ja Euroopan isoimpia klubeja, mutta se on auki vain 2xkuukaudessa. Mutta mentiin sen vieressä olevaan Dokk-klubiin, jonne naiset pääsi ilmaiseksi sisälle. Mahtavaa! :) Klubi oli kyllä isoin, missä olen ikinä ollut. Ihmiset oli tosi pynttääntyneitä ja pinnallisen oloisia. Ja siellä oli joka puolella sellasia esitanssijoita, miehiä ja naisia tosi vähissä vaatteissa tanssimassa tosi eroottisesti. Ei taida Kharman yksi tanssija enää tuntua/näyttää miltään tämän jälkeen! :D Tanssittiin jonkun aikaan housea klubilla, mut jotenkin se musiikki ei niin iskenyt, ja lähdetiin suht aikaisin kotiin, ehkä joskus kolmen aikoihin. Nyt oli pakko ottaa taksi, koska julkiset eivät enää liikkuneet. Vasta viiden aikaan alkavat julkiset liikkumaan, mikä sinänsä on hyvä, kun baarit menee kiinni niihin aikoihin, niin sit voi ottaa suoraan ratikan tai metron kotiin. Niin kuin teimme seuraavana iltana! :)

Lauantaina oli aivan mahtava päivä, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Kierreltiin puistoissa, ja istuttiin vaan, syötiin jätskiä, nautittiin hyvästä ilmasta ja naurettiin vatsamme kippuralle! ;) Iltapäivällä mentiin Budapestin parhaimpaan Spa:han! Voi että, miten ihanaa oli lillua lähes 40asteisessa vedessä pihalla. Tuntui ihan kuin olisi jossain Välimerellä ja olisi täysi kesä. Spassa oltiin varmaan 2-3tuntia, vaihdeltiin eri altaita ja uitiin. Illalla mentiin Morrison 2 klubille, ja siellä oli tosi hauskaa! Musiikki oli enemmän tanssittavaa, ja baarissa oli monta eri puolta. Rahat oli siinä vaiheessa loppu, kun en ottanut tarkoituksessa paljon rahaa mukaan baariin. Mutta onneksi tapasimme sellaisia mukavia miehiä, jotka välttämättä halusivat tarjota meille juomista.Emmehän me tietenkään hanttiin pistäneet, köyhät opiskelijat. ;) Morrisonissa oltiin ihan loppuun saakka, ja lähdettiin kebabpitojen kautta ratikalla kotiin. :D Reissun aikana tuli muuten syötyä muutama kanakebabpita. Maksoi jonkun 1.5 euroa ja oli tosi herkullinen! :)

Sunnuntaina nukuttiin aika pitkään, ja oli tarkotus lähteä piknikille Gellert-kukkulalle. Oltiin ostettu eväätkin jo valmiiksi lauantaina. Sää oli vaan tosi harmaa, ja vettä tihkui, ja hetken aikaa tuumattiin, että mitä tehdään, mutta päätettiin kuitenkin lähteä kaupungilla ja kukkulalle. Ja se päätös oli kyllä hyvä, nimittäin matkalla kukkulalle, näimme jotain todella pelottavaa. Sunnuntaina oli nimittäin revolution day Unkarissa, ja ilmeisesti Unkarin hallitus ja pääministeri ovat todella epäpidettyjä, ja tällaisena päiväni ihmiset tulevat osoittamaan mieltään. Ja muutenkin kuulimme, että Unkarissa on todella paljon ongelmia kansan ja hallituksen+pääministerin välillä. Anyway, tulimme juuri oikeaan aikaan yhdelle sillalle. Aluksi ihmetteimme miksi hitossa täällä on näin paljon poliiseja, ja ei mitään ihan tavallisia poliiseja, vaan kunnon suojissa ja kypärissä. Sitten huomattiin että sillan alhaalla riehui joku mies pakkopaidassa ja sen ympärillä oli kymmeniä poliiseja ja toimittajia ottamassa kuvia. En ymmärrä miten se mies pystyi pistämään niin paljon kampoihin niille poliiseille, vaikka hän oli pakkopaidassa. Jotenkin niin voimakas raivo ja viha siitä miehestä ilmeni. Lopulta poliisit saivat miehen taltutettua, ja laitettua autoon. Poliiseja alueella oli aivan mielettömästi! Oltiin tosi peloissaan Kaisun kanssa, että mitä jos meidän kimppuun hyökkää kohta joku. Olo oli kuin olisi jossain kauhuleffassa, mutta se olikin todellista. Jälkeepäin naurettiin ja oltiin tosi onnellisia, että koettiin tuollainen asia, vähän avaa silmiä maailman pahuudelle. Ilmeisesti jo ennen kun tulimme siellä oli tapahtunut vaikka mitä. Koska kun tulin takaisin Gentiin, ja juttelin muutaman unkarilaisen kanssa, he kysyivät, että saitteko se kaasua tai pippurisumutetta silmillenne?! Onneksi ei sentään tuollaista koettu.

Tämän välikohtauksen jälkeen pienen kahvituokion jälkeen lähdimme Guillert-kukkulalle kiipeämään. Siinä oli kyllä hyvää jalkatreeniä, kun ylös asti kiivettiin. Ja näkymät kukkulalta olivat tosi makeat, harmi vaan kun keli oli niin pilvinen niin ei tullut hyviä kuvia, eikä tarettu pitämään piknikkiä kukkulalla. Lämpöisenä päivänä olisi ollut mahtavaa istua kukkulalla, syödä eväitä ja katsoa maisemia. Kukkulan jälkeen kävelimme Budan linnalle, joka on myös todella näkemisen arvoinen paikka. Hienot linnat ja upeat näköalat. Tässä vaiheessa kuitenkin jalkoihin koski ihan mielettömästi, oltiin kävelty varmaan yli 10 kilometriä joka päivä huonoilla kengillä. Sunnuntaina kotiin päästyämme vietettiin ihan rauhallinen koti-ilta.

Maanantaina aamupäivällä mentiin Kaisun kasvatustieteen ja psykologian laitokselle tietokoneluokkaan tekemään kouluhommia. Kaisu teki esitelmää ja mä suunnittelin liikkatuntia. Tän jälkeen lähdettiin kuuluisaan Mongolian barbeque ravintolaan, jossa on klo13-17 buffet, jossa saa syödä niin paljon kuin haluaa kaikkea hienoja ruokia, ja kaiken kukkuraksi juoda viinia ja sangriaa rajoituksetta! :D Alukperin ajattelin, että ei siinä viiniä kauheesti jaksa juoda, kun on niin paljon kaikkia ihania ruokia maistettavana, mutta kyllä se ruoka sen verran rupesi janottamaan, että viiniäkin tuli juotua useampi lasillinen. Viiden aikaan kun buffet loppui tunsimme toki ruuan vatsassa, mutta myös viinin päässä, ja päätimme lähteä kauppaan hakemaan lisää viiniä, ja sitten Kalastajakukkulalle viettämään iltaa, ja katselemaan kaupunkia. Tämä oli kyllä mahtava kokemus. Kalastajankukkula oli niin kaunis illalla, ja näkymät kaupungille uskomattomat! Hengailimme kukkulalla useamman tunnin, otimme paljon kuvia ja sitten lähdimme takaisin kaupunkiin. Kävimme syömässä illalla kuuluiset langokset, voi että mitä herkkua! Ja sitten olimme jo 23 aikaan illalla kotona. Ja täysin valmiita nukkumaan!! :D

Tiistaina nukuttiin taas pitkään. Iltapäivällä kierreltiin kaupungilla ja Margit-saarella, joka oli tosi kaunis paikka. Siellä oli paljon urheilumahdollisuuksia, ja ihmiset lenkkeilivät siellä tosi paljon. Tiistai iltana pakkailtiin ja siivottiin Kaisun kämpillä. Tiistaina piti käydä Budan kukkuloilla ja sellaisessa tippukiviluolassa, mutta siihen ei aika riittänyt. Eli Budapestiin on mentävä takaisin vielä joskus! :) Onneksi opiskelukaverini Adri täältä Gentistä asuu Budapestistä, ja hänen luokse voi kuulemma mennä milloin vaan käymään!! :) Mahtavaa! Kierrän mielelläni kaikki nuo nähtävyydet vielä uudestaan. Kokonaisuudessaan reissu oli aivan mahtava, nähtiin ja koettiin vaikka mitä, syötiin ihania ruokia, käytii erilaisissa baareissa, nautittiin turistina olemisesta ja ylipäätään rentouduttiin!! Keskiviikkona oli niin haikea oli lähteä pois, vaikka toisaalta oli mukava tulla takaisin "kotiin" Gentiin. Mutta täällä odottivat sitten kaikki kouluhommat, ja niitten tuoma stressi. Mutta KIITOS Kaisu mahtavasta viikosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti